Nyheter

André gleder seg til start i Halden

Om to uker er HTKs nye hovedtrener på plass i Halden. Det ser han frem til: – Jeg gleder meg til å bli kjent med alle de helt nye spillerene, og få oppleve gleden i mestring sammen med hver og en av de.

André har sin første kursdag i Halden tirsdag 5. september, og blir å se på banene hver tirsdag og torsdag frem til jul. Muligens vil han også være i klubben utover det, da han også vil være tilgjengelig med privattimer etter avtale. For mer informasjon om både kurs og privattimer, kan André kontaktes direkte på epost: andre@tennis-trening.no.

André Kvalheim Blomberg-Nygård er 48 år og skal foruten oppdraget i Halden arbeide som trener i Mysen, samt være ansvarlig for kraftsentertreningen i Moss. Men sin brennende interesse for tennis, har østfoldtennisen med andre ord virkelig noe å glede seg over. Han ønsker at sporten skal være mer tilgjengelig for alle, og ønsker så mange som mulig på treningene fremover.

– Jeg ønsker at vi sammen klarer å skape en trygg arena hvor alle utøverne får plass til å utvikle seg og vokse. Tennis er en glimrende trening for hele kroppen som du kan drive med hele livet, sier han.

Det passer som perfekt i forbindelse med HTKs storsatsing på barn og unge. I samarbeid med næringslivet i Halden, inviterer klubben til gratis trening til alle medlemmer under 18 år ut året, med mål om å finansiere dette videre i 2024.

Tennis betyr mye for vår nye trener, og han håper altså at mange flere kan få muligheten til å bli kjent med vår fine idrett.

– Tennis var fra tidlig alder en arena hvor jeg fikk venner og sammen skapte vi  opplevelser og minner for livet. Vennskap som står seg nå 40 år senere. Det å mestre en individuell idrett hvor man må problemløse under press helt alene gav meg en trygghet som jeg nyter godt av den dag i da, sier treneren, som også fortsatt er aktiv i konkurranser, både for lag og individuelt.

– Jeg er en offensiv spiller som liker som liker å kontrollere poengene og  styre med forehand,  angripe korte baller og avslutte ved nettet.

Da er det naturlig med Stefan Edberg som et av de store forbildene, men han avslører også et bankende hjerte for spillere som André Agassi,  Carlos Alcaraz og Andey Rublev.

Planene for høstens treninger er allerede lagt, og med André på banen blir det en fin høst.

– Som trener vil jeg beskrive meg som engasjert, entusiastisk og opptatt av faktabasert læring, sier han, som husker tilbake over 30 år i tid og sitt første tennisbesøk på Strupe.

– Mitt første møte med Halden var som tilreisende deltaker i en turnering som 14 åring. Jeg tapte mot en svensk spiller med langt blondt hår, husker jeg….