Om HTK

Halden TK ble etablert i 1928 og klubbens anlegg lå opprinnelig på Grønland i Halden sentrum.

I forbindelse med industriutbygging og at det ble bygget ny bybro i Halden ble den siste ballen spilt på tennisanlegget på Grønland i 1962.

Tennisklubben stod da uten uten tilholdssted. Frem til begynnelsen av 1970-tallet eksisterte kun klubben på papiret, frem til det ble stilt til rådighet et areal på Strupe.

Først to grusbaner, før det i 1982 ble bygget et klubbhus og senere også åpnet en tredje grusbane og asfaltert minitennisbane med tennisvegg.

I november 1991 ble tennishallen bygd til en prislapp av 3.2 millioner kroner. Dessverre måtte en av grusbanene ofres for å få plass.

I 2010 fikk anlegget en ny oppgradering ved at grusbanene ble omgjort til tre hardcourtbaner. Da forsvant også den asfalterte minitennisbanen, men det ble isteden anlagt en ny hardcourtminitennisbane i forkant av anlegget. Taket i tennishallen ble også lagt om etter at man hadde slitt med taklekkasjer over lengre tid.

I 2021 ble klubbhuset fullstendig rehabilitert innvendig med nytt kjøkken og stue, ny garderobe og et styrkerom.

I 2023 ble utebanene oppgradert på ny. Klubben gikk fra tre hardcourtbaner til to hybrid clay baner og ny hardcourtbane med betongfundament.

I dag består altså Halden Tennisklubb av tre utebaner, minitennisbane, egen hall med to baner og frittstående klubbhus.

 Halden Tennisklubb på Grønland i sentrum
Halden Tennisklubb på Strupe

Det kreves medlemskap for å benytte utebanene, men man trenger ikke være medlem for å bestille time i hallen – dette gjøres enkelt i bookingsystemet på vår nettside.

HTK er en åpen og inkluderende klubb som promoterer uhøytidelig og morsom sportslig aktiviteter.

Vårt motto er “Tennis for alle. Hele livet!”.

 

 

 

Halden Tennisklubb på Grønland 1948
Halden Tennisklubb på Grønland 1960
Halden Tennisklubb på Strupe 2003
Halden Tennisklubb på Strupe 2007
Halden Tennisklubb på Strupe 2014